Nyomoz a rendőrség Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt

2018. március 16., 09:20

Szerző:

Rendőrségi nyomozás indult Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt - írja az Index a helyi választási bizottság szerda esti ülésére hivatkozva.

Fotó: Youtube

A portál a zuglói honlapon közzétett jegyzőkönyvet idézi, mely szerint Makranczi László ügyvéd, a helyi választási iroda vezetője szerdán közölte a bizottsággal, hogy a mai napon a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.

A zuglói választási iroda perre ment, miután csalással vádolta meg Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért párt elnöke a 8-as számú választókerület választási irodáját és Tóth Csaba szocialista politikust az ATV-ben. A Lévaira adott aláírásokat – a jelölt saját kérésére – a választási iroda majd a választási bizottság is tüzetesen átnézte, így kiderült, hogy több ajánlás érvénytelen. A probléma az, hogy a szignók egyes helyeken azonos sorrendben követik egymást, mint a Fidesz ívein. Vagyis másolhatták azokat. Mivel az így érvénytelenített ajánlásokkal Lévai támogatói 500 alá csökkentek, így nem indulhat.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.