Orbán Viktor szerint egy húron pendülünk Szlovákiával

A szlovák és a magyar kormányfő a Karmelita kolostorban tárgyaltak, de nem derült ki, hogy miről.  

2021. június 29., 15:45

Szerző:

Kedden Orbán Viktor és Eduard Heger, szlovák miniszterelnök tárgyalt a Karmelita kolostorban, írja az MTI. A tárgyalás utáni sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök kijelentette: 

„Az elmúlt tíz év mérlegét megvonva, soha nem voltak még olyan jók a kapcsolatok Magyarország és Szlovákia között, mint most.”

A magyar kormányfő közölte, Németország és Ausztria után Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, 10 milliárd eurót meghaladó forgalommal. Hozzátette: ebben az évben a növekedés már meghaladta a 9 százalékot. A magyar kormányfő szerint Magyarország és Szlovákia a nyugat-balkáni bővítés ügyében „egy húron pendül”, a migráció kérdését ugyanúgy ítélik meg, és a visegrádi együttműködés is mindkét ország számára fontos.

„Innovatív és kölcsönös fejlesztések jellemzik a Magyarországot és Szlovákiát is magába foglaló térséget. Ezeket a jövőben is erősíteni kell” – közölte Eduard Heger. A szlovák kormányfő kiemelte az infrastruktúrafejlesztést, azon belül is az energetikai projekteket. Szlovákia miniszterelnöke fontos szomszédként jellemezte Magyarországot. Állítása szerint országa minden polgárának, így a kisebbségeknek is miniszterelnöke kíván lenni.

„Azt szeretném, hogy Szlovákia minden polgára otthon érezze magát az országban” 

– fogalmazott. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)