Orbán Viktor kipróbált egy távvezérléssel működő autót – Fotó!

2019. május 20., 15:25

Szerző:

Felavatták a hagyományos járművek mellett önvezető és elektromos hajtású gépkocsik tesztelésére alkalmas zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemét, ahol manővereket mutattak be Magyarországon először 5G hálózaton kommunikáló önvezető járművekkel. Az átadáson beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is, akinek a tesztpályáról az alábbiak jutottak eszébe:

– Ez a három dolog a magyar észjárás szerint összefügg: az identitásunk és a határaink megvédéséhez hozzátartozik az európai életforma, az európai gazdasági modell és a világ legnagyobb belső, egységes piacának megőrzése is

– fejtette ki a kormányfő.

Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi és a migrációs válság, valamint a Brexit is arra figyelmeztet, hogy

„ha nem figyelünk oda, ha nem választunk megfelelő vezetőket, ha nem hozunk jó döntéseket, ha nem teszünk bátor lépéseket, akkor Európa tartós hanyatlása is bekövetkezhet”.

Fotó: Vodafone Magyarország

Az esemény résztvevői kipróbálhattak egy olyan távvezérléssel működő autót, amelyet a pálya melletti távoli vezetőülésből irányítottak. A miniszterelnök a képek tanúsága szerint bele is ült egy ilyenbe.

A másik kép tanúsága szerint Mészáros Lőrinc nem ült bele az autóba.

Bal sarok
Fotó: Vodafone Magyarország

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.