Orbán Gáspár: Magyarországon nagyobb dolgok jönnek, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet

2018. október 12., 18:36

Szerző:

– Jézus azt akarja, hogy Magyarországon felálljon egy generáció és hallassa a hangját. Hiszem, hogy amin eddig túl volt ez a nemzet, az csak a kezdet ahhoz képest, ami most jön.

Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet, nagyobb, mint a reformáció

– idézi a miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak a csütörtök esti beszédét a hvg.hu. A közösség vezetői itt megerősítették, hogy befejezik a vallási mozgalom alkalmainak a szervezését és a MOM Sportban megtartott rendezvényen el is magyarázták ez mit is jelent.

Orbán Gáspár, Ember Illés és Prekopa Donát
Fotó: Felház/Facebook

Ember Illés, a Felház másik  vezetője azt mondta: – Ezt nem magunktól találtuk ki, hanem Isten vezetett erre bennünket, nem is most, az elmúlt hetekben, hanem a Felház kezdete óta. A Felház véges, a Felház öröksége pedig egy keresztény mozgalom, ami most kezdődik, az alkalmak befejezésével.

A harmadik vezető, Prekopa Donát egyenesen Jézushoz hasonlította magukat, vagyis, hogy az, amit most véghez visznek hasonló ahhoz, amit a Messiás véghez vitt. 

- Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként

– mondta Prekopa Donát.

Orbán Gáspár pár napja közölte, valójában csak a Felház-alkalmak szűnnek meg jövő márciusban, de a Felház vallási mozgalomként dübörög tovább, és ez a vég igazából egy új kezdet, ami után sokkal nagyobbra nőhetnek, mint az elmúlt három és fél évben.

A Felház gazdasági hátterét - az adományok kezelését vagy az imaestek helyszínének bérlését - jelenleg a KUL Alapítvány biztosítja. A civil szervezet 2017-ben összesen 34,3 millió forint adományt kapott magánszemélyektől és vállalatoktól, mint a CIB Bank, a Hídépítő Zrt.-t, a Strabag Zrt.-t, a Swietelsky Zrt.-t vagy a T-Mobile.

A Felház mögötti alapítvány rendszeres támogatója volt az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. is, amely 2011-ben és 2012-ben évi 1 millió, 2013-ban 2 millió, 2014-ben pedig 3,5 millió forintot adott a szervezetnek. A dokumentumok szernt azonban a támogatás megszűnt, miután 2015-ben a Felház és a KUL elkezdett együttműködni.