Orbán befalta a tüntetők csokiját

Orbán Viktor és Semjén Zsolt a parlamentben ma kedélyesen elfogyasztotta a dohányipari dolgozók által küldött csokit, amivel arra kérték a fideszeseket, hogy a trafiktörvény módosításával ne számolják fel a dolgozók munkahelyeit. A csoki elfogyasztása után a Fidesz természetesen megszavazta a trafikmutyi 2.0-át.

2014. december 15., 19:44

Véget értek a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk, amelyeket a Liga Szakszervezetek hirdetett meg a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint mindenhol befejeződtek a demonstrációk, a rendőrségnek nem kellett intézkednie, rendbontás sem volt. A szükséges létszámmal biztosították a rendezvényeket. A közutakon helyreállt a forgalom – közölték.

A terveknek megfelelően sikerült a tiltakozó akciót megvalósítani, amire a társadalom is toleránsan reagált – nyilatkozta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn délután az MTI-nek.

Ehhez képest az Országgyűlés fideszes többsége megszavazta a jövő évi költségvetést és a trafikmutyi 2.0-át. Utóbbi szerint jövőre csak az állami, vagy azzal szerződésben álló dohány-kiskeredeskelmi ellátóktól vásárolhatnak cigarettát a trafikok. A Fidesz kétharmados, sarkalatos törvénnyé tette az erről szóló jogszabályt, nehogy a jövőben bárki megváltoztathassa. Áprilistól nő a dohányipari termékek adója is.

A Magyar Közlönyből az is kiderült, a szűkös büdzséből 2015-ben több pénz jut stadionépítésre, mint amennyit idén elköltött a kormány erre a célra. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló stadionfejlesztésekre jövőre összesen 6 milliárd 668 millió forintot kíván költeni a kormány – derül ki a friss közlönyben Orbán aláírásával megjelent kormányhatározatból.