Október 8-án jön Budapestre Orbán Viktor kedves barátja, Recep Tayyip Erdogan

2018. szeptember 25., 09:20

Szerző:

Az előzetes tervek szerint október 8-9-én Budapestre látogat Recep Tayyip Erdogan - mondták kormányzati források az ATV-nek.

A török államfő minden bizonnyal ott lesz a felújított Gül Baba türbéje átadóünnepségén, de a már egyeztetett program szerint találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel is.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A török-magyar kormányülésen döntöttek arról, hogy Gül Baba türbéjét felújítják, a feladatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesre és török miniszter kollégájára szignálták. 

A nagy becsben becsben tartott sírhelyet a történelmi hűségnek megfelelően újították fel, és a környezetét is rehabilitálták.

Török vallási vezetők jelezték, szeretnék, ha mecsetként is funkcionálna a sírhely,

a magyar kormány részéről viszont ragaszkodtak a síremlék eredeti, történelmi funkciójához. (Ez a kérdés azért is kényes, mert  a Fidesz miskolci  trolljai  a választások előtt a magyar kultúra és életmód elleni legnagyobb merényletként próbálták eladni a hazugságot, miszerint Vona Gábor, akkori Jobbik elnök mecsetet építene az avasi lakótelepre – A szerk.)  

Recep Tayyip Erdogan budapesti látogatásán szóba kerülhet, hogy a Szigetvárhoz közeli Szulimán település határában feltártak egy dzsámit, amely nagy valószínűséggel I. Szulejmán (az Oszmán Birodalom szultánja, 1566-ban Szigetváron halt meg) belső szerveit rejti – írja a lap.

A felújított Gül Baba türbéje avatóünnepségére egy korábbi információ szerint 100-200 embert várnak. Az esemény része annak az ünnepélyes átadócsomagnak, amelyre nettó 210 millió forintot szánnak.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.