Álruhában, elmaszkírozva vert meg egy beteg, idős asszonyt a takarítónője Hatvanban

2020. június 11., 21:15

Szerző:

A Hatvani Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 49 éves nőt, aki egy nyugdíjas asszonyt az otthonában megtámadva, erőszakkal próbált érvényt szerezni jogosnak vélt anyagi követelésének.

Az nő május végén közreműködött a sértett hatvani lakásának felújításában: a munka végeztével ő takarította ki a lakást, amiért az  idős, súlyosan beteg tulajdonos 5000 forintot fizetett neki. A nő kevesellte, több pénzt követelt, ám az idős aszony – a munka minőségét kifogásolva – elutasította a kérését. A takarító felindultan távozott, de június 2-án magát elmaszkírozva visszatért.

Parókát és baseball sapkát tett a fejére, az arcát napszemüveggel és szájmaszkkal takarta el, a cipőire pedig egy-egy szemeteszsákot húzott,

majd becsengetett az idős asszonyhoz. A néni ajtót nyitott, mire a nő félrelökte, berontott a lakásba, és magához ragadta azt a kézitáskát, melyben az asszony a pénzét tartotta.

 

A beteg áldozat mindenáron megpróbálta megakadályozni értékeinek eltulajdonítását, közben mindketten a földre zuhantak.

A dulakodás a padlón folytatódott egészen addig, amíg az áldozat kiáltásait meghallva át nem szaladtak a szomszédok, akik azután kihívták a rendőrséget. A hanyatt fekvő sértetten térdeplő vádlottat az asszony időközben megérkező fia lelökte ugyan az édesanyja mellkasáról, de az idős  nő

addigra már csigolyatörést szenvedett.

A rendőrök végül a helyszínen elfogták a gyanúsítottat, akit bűnügyi őrizetbe vettek – adta hírül az Ügyészség.