Nyári Krisztián: „kész szerencse, hogy nincs kultúrharc”

2018. július 14., 18:13

Szerző:

Újabb mélységeket karcolgat a Magyar Időkben dúló kommunikációs leszámolássorozat, ma már lényegében mindenkit támad a kormányoldal, aki egyáltalán szóba áll olyannal, akinek nem teljesen azonos a véleménye a világról Rogán Antallal, azaz Orbán Viktorral.

Ez derülhet legalábbis ki Nyáry Krisztián Facebook-bejegyzéséből, az író ugyanis „szemlézte” a kormánypropagandát, hogy másoknak ne kelljen. A következőket találta a lapban:

  • 1. Pröhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a véres Tanácsköztársaságot népszerűsíti, és történelmet hamisít a magyar állam pénzén.
  • 2. Sasvári Edit, a Kassák Múzeum igazgatója anarcho-kultúrmarxista propagátorok hölgyismerőse.
  • 3. Gulyás Gábor, a szentendrei Ferenczy Múzeum igazgatója kaszáspókként terpeszkedik a kultúrmarxista lucernásban.
  • 4. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Frida Kahlo ürügyén a trockizmust népszerűsíti.
  • 5. A Ludwig Múzeumban trockista- valamint gender- és melegpropaganda folyik. (Felelős egyelőre nincs megnevezve.)
  • 6. Karafiáth Orsolya bukott fűzfapoéta, aki érzelgős szélsőliberális politikai és feminista maszlaggal tömi az elbutított olvasók fejét, és még csúnya is.
  • 7. A liberálisok ránk akarják erőszakolni, hogy nyugati trendeket majmolnunk, és a Trianon-téma helyett a 72 gender szivárványszínű világát boncolgassuk.
  • 8. A liberálisok elérték, hogy Móra Ferenc helyett Harry Potter szerepeljen a tankönyvekben.
  • 9. Ritkítanunk kellene a könyvfelhozatalt, hogy az olvasó megtalája az értékes könyveket.
  • 10. A könyvüzleteinket elözönli a nyugati szenny, ezért fel kéne emelni az értéktelen könyvek áfáját 5%-ról 27%-ra. (Hogy mi az értékes, azt csak egy új Klebelsberg tudná kiválogatni, akinek személyét a szerző szerénysége tiltja megnevezni.)

„Kész szerencse, hogy nincs kultúrharc” – jegyezte meg Nyáry. Joggal.

Írtunk arról: áprilisban elindult egy sorozat a kormánylapban Kinek a kulturális diktatúrája? címmel, amit a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks főszerkesztője, Szakács Árpád jegyzett. Ezekben az írásokban egyrészt a baloldalinak nevezett művészeket támadta a szerző, de megkapták a magukét a jobboldalhoz sorolt, a Fidesz-kormány által kinevezett szereplők is. Így például Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója azért, mert a múzeumában „tobzódnak a magyarokat és Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázó balliberális véleményformálók. És Prőhle úr fizeti a számlát, természetesen nem a saját zsebéből, hanem a magyar adófizetők pénzéből.”

De írtunk arról is, hogy a Magyar Időkben felháborodott publicisztika jelent meg, amelyben N. Horváth Zsófia nevű szerző ment neki Ókovács Szilveszternek, amiért a Billy Elliot színpadra került az Erkel Színházban. A darabbal az volt a szerző problémája, hogy szerinte az a homoszexualitást terjeszti. Ókovács június 4-én válaszpublicisztikában próbálta tisztázni magát a Magyar Idők bornírt vádjai alól, és a művészet autonómiáját emlegette, csakhogy két nappal később visszakozni kényszerült. Erre jelent meg Ókovácsnak az Origón is egy írása „Meleg helyzet, avagy kiborul a Billy" címmel, s történetesen magyarázkodva. Néhány nappal később kiderült: a főigazgató a Billy Elliot több előadásának lemondását rendelte el, bár Ókovács állítása szerint jövőre megtartják azokat.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.