Ókovács Szilveszter szerint jövőre megtartják a Billy Elliot lemondott előadásait

2018. június 29., 17:31

Szerző:

Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter ma az Origón írta meg, hogy a Billy Elliotnak a Magyar Idők támadásai nyomán lemondott 15 előadását jövőre nyugodtabb körülmények között megtartják.

Nem magyarázkodik, hanem magyarázza a helyzetet – írja Ókovács Szilveszter, és sorra veszi a kormányközeli portálon, hogy mennyire torzítva tálalta a magyar és nemzetközi sajtó a kevesebb előadásról szóló bejelentést 

– Nagyon nehéz ám a szándékkal eltérített valóságú média ellen. Amelyik azért is azt mondja, levették, miközben a darab megy, vagy amelyik direkte arról ír, hogy bezzeg telt házzal fut, miközben féllel.

Egyébként meg sebaj, ezt az elmaradt 15 alkalmat majd az utolsó, a 2019 nyári sorozat keretében, nyugodtabb körülmények között pótoljuk. A Billy Elliot nem melegpropaganda, viszont a szabados szleng miatt kezdettől korhatáros előadás, a történet szép, a dalok hatásosak, a tánc fergeteges, a színészek jók, a gyerekek fantasztikusak – megérdemlik, hogy folytassuk.

Én pedig nem magyarázkodom, hanem magyarázom, mert valakik szánt szándékkal nem akarják érteni – hangzik a levél.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az előadások számának csökkentését azután jelentették be, hogy a kormányközeli Magyar Idők azt írta róla, hogy érthetetlen, ami közpénzen egy neves közintézményben előfordulhatott. A cikk szerint „tökéletesen szembemegy az állam céljaival, és a legérzékenyebb korban lévő, ​tíz év körüli fiatalok számára készült előadást ilyen penetráns, féktelen melegpropagandára használja fel”.