Németh Szilárdnak papírja lett arról, hogy hazudik, fizetnie kell a sorosozásért

2018. április 18., 08:16

Szerző:

Az egyéniben elszenvedett választási kudarc után pert is veszített Németh Szilárd, aki nem tudta bizonyítani, hogy az Eötvös Károly Intézet Soros György támogatja - írja a 444. A Fidesz alelnöke, volt csepeli polgármester egy interjúban pendítette meg, hogy az EKINT „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, mint amekkora összeg a közhasznúsági jelentésében szerepel. Erről szerinte  a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői is nyilatkoztak a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén, csakhogy a kijelentései miatt az EKINT bírósághoz fordult, amely kedden jogerős ítéletben is kimondta, hogy hazudott, mert nem tudta bizonyítani az állításait. Most nyilvánosan bocsánatot kell kérnie és sérelemdíjat fizetnie az EKINT-nek.

Németh Szilárd április 8-án a Bálnában Fidesz eredményváróján
Fotó: Merész Márton

Az EKINT azért indított pert, mert ha Németh Szilárd igazat mond, az azt jelenti, hogy ők meghamisították a közhasznúsági jelentést.

A politikus április 8-án annak ellenére veszített az Együtt jelöltjével, Szabó Szabolccsal szemben, hogy az utolsó pillanatban még maga Orbán Viktor is mellette kampányolt. Arról, hogy Csepelen a választások napján feltűnően sok határon túli szavazó jelent meg, aki rendelkezett magyarországi lakcímmel, de nyilvánvalóan nem itt él, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.