Négy új luxuskocsi kellett Áder János hivatalának csaknem negyvenmillió forintért

2017. október 31., 16:25

Szerző:

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. szállíthat le négy Škoda Superbet a Köztársasági Elnöki Hivatalnak – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számából – írja az Átlátszó.

A kft. egyedüli ajánlattevőként nyert, a tender összértéke 35,8 millió forint. Egy Škoda Superb L&K 2.0 TSI 4×4 DSG listaáron nettó 12 millió lett volna, de, mint a hirdetményben szerepel, az értékelt ajánlati ár autónként mintegy kilencmillió forint volt.

Fotó: commons.wikimedia.org

A gépkocsik forgalomba helyezése, átadása, mozgatása, a tartozékok fel- és beszerelése, takarítása, tankolása, szállítása, kikonzerválása és garanciális javítása alvállalkozók feladata lesz, ám az ő kilétük még nem ismert.

A cég az állami gépjárműbeszerzések egyik nagy kedvence. Az Átlátszó a múlt héten számolt be arról a nagy rendőrségi autóbeszerzésről, amelynek keretében a testület 45 milliárd forintért kap új járműveket különböző feladatok elvégzésére. A közbeszerzés több részből áll, azokat pedig nagyobb részt a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. nyerte. Júliusban röppent fel a hír, hogy a Magyar Nemzeti Bank 273 millió forintért frissíti a gépparkját a Porsche Hungaria jóvoltából.