Nagyon klassz kávéfőzőt dobott volna piacra a szarvasi gyár, ha nem megy csődbe

2019. január 25., 16:55

Szerző:

A Szarvasi Vas és Fémipari Zrt. tönkrement, 400 dolgozóját elbocsátották, de a honlapja még működik, onnan pedig megtudható, hogy a nagy múltú cég egy hipermodern kávéfőzőn dolgozott éppen – vette észre a Blikk.

A leírás szerint a cég 2018-ban befejezett kutatás-fejlesztési projektjének keretében „egy teljesen új technikai elven működő, de máshol már alkalmazott műszaki megoldást és gyártási technológiát adaptált a kávéfőzőjében. A fejlesztési folyamatok keretében a készülék összes részegységét újratervezték, így egy versenyképes és a kor igényeinek megfelelő, modern háztartási gépet" tudtak volna piacra vinni.

A fejlesztés keretében egy „szabályozható koffeintartalmú, minőségi kávé háztartási körülmények közötti előállítását biztosító műszaki megoldást, valamint egy magas nyomású, víztartályos rendszer fogadására is alkalmas önhordó szerkezetet" alakítottak volna ki.

Hogy milyen kávét főzött volna, azt sajnos már sosem tudjuk meg, de hogy jól nézett volna ki, az biztos. Íme a látványterv:

Fotó: Szarvasi Vas és Fémipari Zrt.