Most éppen úgy tűnik, Tarlós István jövőre mégis indulna a főpolgármesterségért

2018. szeptember 19., 16:37

Szerző:

Bár korábban arra utalt Tarlós István főpolgármester, nem vállalna egy újabb önkormányzati ciklust, a Magyar Hírlap információi szerint jövőre mégis indulna a városvezetői székért.

Továbbra sincs hivatalos közlés arról, hogy Tarlós István főpolgármester 2019-ben is indul-e a Fidesz–KDNP jelöltjeként a városvezetői székért. A lap azonban úgy tudja, hogy változhatott a főpolgármester korábbi álláspontja, és jövőre ismét megmérettetheti magát.

Tarlós korábban azt nyilatkozta, hogy még tárgyal egyet Orbán Viktor kormányfővel, de már nem tervez újabb öt évre.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A hivatalos találkozóra a következő napokban sor kerülhet, ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette egy korábbi Kormányinfón. A tárcavezető azt mondta, a miniszterelnök és Tarlós István hivatalos találkozója még szeptemberben, a Sargentini-jelentés EP-vitáját követően várható.

– Nem nagyon kapaszkodom egy újabb ciklusért, valószínűleg nem hajlok arra, hogy vállaljam

– közölte korábban a főpolgármester.

Hozzátette azonban, hogy azért nem fogalmaz konkrétabban, mert még lesz egy beszélgetése az ügyben a kormányfővel. Kijelentette azt is, hogy ha vállalja a jelölést, akkor biztosan közvetlen választás lesz.

Korábban arról volt szó, hogy az Orbán-kormány Tarlós István személyében látja a garanciát a fővárosi győzelemre. Ha viszont a főpolgármester nem vállalja a megméretést, a kormány nem kockáztat, és eltörli a közvetlen főpolgármester-választás intézményét.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.