Még ennyi pénz sem elég a focira Magyarországon?

Lejárt tartozás miatt végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára került a DVSC futballklubját működtető DVSC Futballszervező Zrt. – írta meg a Dehir.hu.

2016. február 8., 20:25

A DVSC honlapján megjelent közlemény szerint a DVSC-nek mindössze 33 ezer forint tartózása van január 22. óta, viszont más adónemből pedig túl sokat fizetett be a klub. A kettőt még „nem vezették össze”.

A klub elnöke a Dehir.hu szerint még kétszer 5 millió forint rendezetlen tartozásról beszélt, ami a végrehajtás oka lehetett.

Az Index.hu úgy tudja, Szima Gábor két éve a DVSC pénztárából kivett több mint 260 millió forintot, kölcsönadta más vállakozásainak, mert azok bajban voltak. A portál arról is ír, hogy a napokban az elnök egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy nem igazak az anyagi gondjaikról szóló pletykák, de tőkeerős vásárlónak eladná a klubot.

A DVSC Futballszervező Zrt. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Debreceni Egyetemmel együtt hozta létre 2010-ben a Debreceni Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.-t (DLA). „A közel kétezer négyzetméter alapterületű létesítmény alapkövét 2012. március közepén rakták le, majd bő egy évvel később, 2013. április 27-én ünnepélyes keretek között adták át. A beruházás összköltsége 1,4 milliárd forint volt, melyből a város 300, a DVSC Futballszervező Zrt. 150 millió forintot vállalt, a fennmaradó összeget pedig a társasági adó (TAO) felajánlásokból fedezték.”- olvasható a DLA weboldalán. Egy ott közzétett dokumentumból kiderül az is, hogy a futball akadémia látvány-csapatsport támogatásból tavaly 200 millió forintot, állami támogatásként pedig 100 millió forintot kapott.