Ma hirtelen megkerült a fogorvosok pénze

2017. december 28., 18:18

Szerző:

Mint ismert, november 30-án jelentette be a kormány, hogy a kötelező ellátási körzetek fogorvosai hárommillió forintot kapnak, hogy a háziorvosok mögé felzárkózhassanak. Az első ilyen pénzt még 2017-re ígérte a kormány, de szerdán még se híre, se hamva  nem volt az összegnek.

Fotó: Emmi/Bartos Gyula

Most a HVG.hu azt írja, hogy az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága ma közölte, hamarosan megkapják a fogorvosok a plusztámogatást, az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet pedig ma meg is jelent a Magyar Közlönyben. Jobb későn, mint soha.

A keret 7,6 milliárd forint, ez praxisonként hárommillió forintot jelent.

A HVG.hu összesítése szerint kétszázmilliárd forint szétszórásáról döntött az év utolsó napjaiban a kormány, a pénzből mások mellett jut a Hit Gyülekezetének és a Békéscsabára álmodott Röplabda Akadémiának is.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.