Az LMP visszalépett Kétfarkú Kutya Párt javára

Kendernay János minden ellenzéki pártot arra kér, hogy aktívan támogassák az előválasztáson győztes Kovács Gergelyt.

2024. április 15., 20:32

Szerző:

Mindössze egy nappal azután, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Kovács Gergely megnyerte a XII. kerületi ellenzéki előválasztást, Kendernay János, az LMP helyi polgármesterjelöltje be is jelentette, hogy visszalép az MKKP javára – szúrta ki a Hvg.

Erről szóló Facebook-posztjában Kendernay azt is megerősítette, hogy munkájával és az LMP-vel Kovács Gergely polgármesterjelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogják.

Az előválasztáson Kendernay egyébként nem vett részt, azon három jelölt indult: Kovács Gergely mellett Farkas Csaba, a kerület korábbi rendőrkapitánya a Momentum polgármesterjelöltje és Visi Piroska, a helyi civilek jelöltje. A kimaradást Kendernay azzal indokolta, hogy az LMP – Magyarország Zöld Pártjának polgármesterjelöltjeként nem kívánta a nevét adni „egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz”.

„Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni” – írta Kendernay, aki felszólította a többi ellenzéki pártot, hogy tartsák tiszteletben az eredményt, és támogassák Kovács és a képviselőjelöltek kampányát. Szerinte a Momentum megsértette a kampány viselkedési kódexét, így bízik benne, hogy levonják belőle a szükséges tanulságokat.

Hatalmas győzelmet aratott a Kutya Párt az előválasztáson

Kovács Gergely toronymagasan nyerte a tegnapi előválasztást, többszörösen rávert a civilek és a Momentum jelöltjére. így ő indulhat a Fidesz jelöltje ellen a június 9-i önkormányzati választásokon. Kovács a szavazatok több mint 61 százalékát megszerezve utasította maga mögé a civil és az ellenzéki jelöltet is. Mindketten gratuláltak a győzelemhez. 

Kovács Gergely (MKKP) 3829, Visi Piroska (civilek) 1276, Farkas Csaba (Momentum) 1161 szavazatot kapott a XII. kerületben megtartott ellenzéki előválasztáson.


Ez azt jelenti, hogy a megállapodásban részt vevő pártok egyezsége értelmében a 61,11 százakékot kapott Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina kihívója június 9-én, valamint a 12 egyéni önkormányzati választókerületből 8-ban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt állíthat jelöltet. Kovács és a jelenlegi fideszes alpolgármester Fonti mellett még biztosan szerepelni fog a szavazólapokon Binder Csaba (Mi Hazánk) és Kendernay János (LMP) is. Utóbbi már korábban jelezte, hogy mégsem indul el a most zárult előválasztáson.

Az előválasztás nagyon magas részvétel mellett zajlott. A választásra jogosultak 14 százaléka vett részt rajta (összesen 6275 választó), ami megközelítette a 2021-es előválasztás választói aktivitását.

(Kiemelt képünk forrása: Kendernay János hivatalos Facebook oldala)

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.