Lázár János tavaly átadta, máris foltozni kellett az utat, amelyet kilométerenként 600 millióért újított fel a kormánykedvenc cég

2020. március 3., 12:47

Szerző:

A 4451-es jelű út megerősítését, szélesítését a kormány egyik kedvenc cége, a Szíjj László-féle Duna Aszfalt és a Hódút végezte az M43 autópálya csanádpalotai csomóponttól a Nagylak keleti elkerülőig, ugyanők építették meg a 448-as számú Nagylak keleti elkerülőt.

Az összesen nettó 3,3 milliárd forintos megbízásért 3,1 kilométeren megerősítették a már meglévő utat, 2,2 kilométeren pedig új, 2×1 sávos szakaszt is építettek. Emellett a nagylaki közúti átkelőnél körforgalmi csomópontot, a teherforgalom ellenőrzésére pedig egy vizsgálóépületet alakítottak ki.

A kilométerenként több mint 600 millió forintért épült szakasznak 2018-ban kezdtek hozzá, 2019 májusában – Lázár János országgyűlési képviselő jelenlétében – avatták fel. 

Ehhez képest Nagylak és az autópálya között több helyen nagy felületen felmarták az aszfaltot, mintha több évtizedes kátyúk nyomát kellene eltüntetni az alig egy éves úton – írja az Átlátszó.