Kövér László: a fiatal nemzedéknek át kell vennie a nemzetépítő politika stafétabotját

2019. november 30., 15:57

Szerző:

A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Kövér László - aki a Fidesz választmányának elnöke  - hangsúlyozta: a nemzettagadás képviselői a politikájukat az egyénre és a tömegre építik, a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből való egyéni kiemelkedés illúziójával kufárkodnak. Úgy vélte: ez a politikai tandem sokszor bizonyult hatékonynak a hatalom megszerzésében és megtartásában, módszerük az alávetettség, a politikai uralhatóság állapotát sokszor volt képes tartóssá tenni. Hozzátette, a hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem mindig csak az öntudatos közösség képes, a nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása, ezért tekintenek politikai veszélyforrásként minden egyéb természetes közösségre, mint amilyenek a család vagy az egyházak.

– A 21. század előttünk álló évtizedeiben nektek, és a többi európai országban szárnyaikat bontogató nemzetépítő kortársaitoknak a politika és a szellem porondján ezekkel az erőkkel kell felvennetek a versenyt, ezekkel az erőkkel kell megküzdenetek - politikai és intellektuális értelemben egyaránt -, és ezen erőkkel szemben kell győznötök – üzente a kongresszus résztvevőinek.