Kitört a botrány, Szijjártó Péter minisztériuma bekérette a svéd nagykövetet

2019. február 20. 13:51 - szerző: MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közölte, bekérették Svédország budapesti nagykövetét Annika Strandhäll svéd szociális miniszter megjegyzése miatt.

Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren: Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több „igazi” magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.” 

A KKM közleményében kiemelte: továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat. „A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra” – írta a tárca, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.

Ma derült ki, hogy a svéd külügyminisztériumba ma bekérették a magyar nagykövetet, magyarázatot várva, miért nevezte Semjén Zsolt aberráltnak Annika Strandhällt.