Bekérették a magyar nagykövetet, miután Semjén Zsolt aberráltnak nevezte az Orbán Viktort bíráló svéd minisztert

2019. február 20., 09:25

Szerző:

Szerdán bekéretik a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszterről tett kijelentései miatt - közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő. 

Az egész azzal kezdődött, hogy Annika Strandhäll az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről a Twitteren azt írta, hogy szerinte riasztó, ami Magyarországon történik, a 30-as évek Németországát idézi, és az Orbán-kormány kihasználja a magyar nőket.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Ezután Semjén Zsolt „szegény beteg teremtménynek” nevezte a svéd tárcavezetőt. – Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (...) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció” - idézte a politikust az SVT svéd televízió. A svéd külügyi szóvivő hangsúlyozta, ez adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba, ugyanis elfogadhatatlannak tartják a semjéni kijelentést.

Semjén Zoltnak nem felhőtlen a viszonya Svédországgal. Azután, hogy kilőtt egy domesztikált rénszarvast, a helyi hatóságok nyomozást indítottak, neki pedig a számikat sikerült vérig sértenie egy, a fentihez hasonlóan alpári megjegyzéssel.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.