Karácsony Gergely nem érti, miért hír, hogy ő is megszavazta a patkányirtást 47 éven át sikerrel végző cég leváltását

2019. május 12., 15:16

Szerző:

Az ATV szombaton derítette ki, hogy a Fővárosi Közgyűlés költségvetési bizottságának a tagjaként Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt is megszavazta az előterjesztést, hogy a a budapesti patkányirtást a munkát 1971 óta sikerrel végző cég, a Bábolna Bio Kft. helyett egy négy cégből álló, csak szúnyogirtási referenciákkal rendelkező vidéki cégcsoportra, az RNBH Konzorciumra bízzák. A hír bejárta a sajtót, Karácsony Gergely azonban úgy tűnik, nem érti, hogy miért. Szerinte az előterjesztésre szavazó ellenzéki képviselők nem tudhatták, hogy

  • a kedvezőbb árajánlatot tevő konzorciumhoz hozzávágnak még 650 millió forintot,
  • bírósági per tárgya lesz, hogy a konzorcium rendelkezik-e megfelelő referenciákkal a patkányirtás elvégzéséhez, 
  • a konzorcium pedig nem tudja ellátni a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Karácsony Gergely korábban többször bírálta Tarlós István budapesti főpolgármestert és a Fővárosi Önkormányzatot, amiért az RNBH Konzorcium megbízása óta Budapesten egyre többször lehet látni patkányt. 2019-ben áprilisig 1771 bejelentést tettek patkányról Budapesten, az invázió miatt Karácsony Gergely az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz fordult.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.