Karácsony Gergely a katasztrófavédelemhez fordult a patkányinvázió miatt

2019. április 30., 15:02

Szerző:

Karácsony Gergely budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítségét kérte kedden, hogy a főváros közbeszerzésen kívüli közvetlen megbízást adhasson a patkánymentesítést korábban évtizedekig sikeresen végző cégnek. 

Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke azt követően ismertette javaslatát sajtótájékoztatón, hogy azt a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottsága 2018-ban a patkánymentesítéssel öt évre megbízott konzorciumot kérte fel egy az alapfeladatokon túli, nyolc hónapig tartó intenzív irtásra. 

Karácsony Gergely szerint a testület kormánypárti többsége rossz döntést hozott, ugyanis újabb forrásokat adott egy olyan, szerinte alkalmatlan cégnek, amelynek nincsenek megfelelő referenciái. Hozzátette, a mostani döntéssel nem javul majd a helyzet.

Fotó: Youtube

Karácsony Gergely közölte, a brutális mértékben megnövekedett lakossági észlelésekre hivatkozva állítja, hogy elszaporodtak a patkányok. Kitért arra is, nem tekintik kampányügynek ezt a helyzetet, azt szeretnék, ha ez már az őszi önkormányzati választás előtt megoldódna és a budapestiek más témák alapján dönthetnének. – Nem hiszünk abban, hogy minél rosszabb, annál jobb" – idézte Karácsonyt az MTI.

Idén április közepéig 1771 alkalommal tettek bejelentést patkány miatt a fővárosban.