Jobbikos pokol: elindult a nyomozás

Nem biztos benne, hogy az a piros pólós fiatalember dobta fejbe, akit az ATV felvételein lehet látni – mondta a devecseri tüntetésen megsérült jobbikos képviselő. Abban bizonyos, hogy a kő, amely eltalálta, a tömeg felől érkezett, mert amikor az ütést érezte, háttal állt annak a háznak, ahonnan szerinte dobáltak az ott lakók. A sérüléséről készült felvételt azonban nem tartja bizonyító erejűnek. Ferenczi Gábor ismeretlen tettes ellen tett följelentést a vasárnapi eset kapcsán.

2012. augusztus 12., 06:30

A tüntetés résztvevői a cigányok lakta környéken cigányellenes jelszavakat skandálva vonultak, egészen addig, míg az egyik háznál megálltak, és a kerítésen belül levőket dobálni kezdték. Az egyik eldobott kő Ferenczi Gábor képviselőt találta el, s – ahogy azt korábban az ATV is megmutatta –, azt is rögzítette kamerájuk, hogy ki dobta el az ominózus követ. Ferenczi pénteken azt mondta, hogy ő is megpróbálta megtudni, hogy ki a piros pólós fiatalember.

„De azt gondolom, hogy az a felvétel, amely megjelent a különböző hírportálokon, az nem bizonyító erejű” – fogalmazott az ellenzéki politikus az

ATV-nek.

A képviselő szerint többen is állítják, hogy a piros pólós férfi nem dobta fejbe a főszervezőt. Hogy mi is történt, a rendőrség dolga kideríteni: meg is indították a nyomozást a devecseri dobálózás ügyében.