Jávor: Újabb 400 milliós korrupciós ügy

A SOTE „Korányi projekt” nevű nagyberuházásánál egy jogszerűtlen trükkel több száz millió forintot tüntettek el – állítja Jávor Benedek EP képviselő. Ő még az ősszel jelezte, hogy a kivitelezés során gyengébb műszaki tartalmat építhettek be az épületbe, mint ami az eredeti szerződésekben szerepelt, az eredeti vállalási árat ugyanakkor nem csökkentették.

2016. január 30., 12:30

Jávor szerint a becsült kár 400 millió forint, ennyi a szerződött és a beépített műszaki tartalom közötti különbség becsült értéke. Az ügyben a szabálytalanságok és a korrupció gyanúja miatt a képviselő többek közt a Legfőbb Ügyészhez fordult.

Polt Péter Jávort most levélben arról tájékoztatta, hogy a bejelentése nyomán vizsgálatot kezdtek annak eldöntése érdekében, hogy vajon valóban történt-e bűncselekmény – számolt be a képviselő a

Facebook-oldalán.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.