Itthon is emelkedik a koronavírus örökítőanyag-koncentráció a szennyvízben

Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja. 

2023. január 4., 15:21

Szerző:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) közlése szerint a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja az 52. héten országos átlagot tekintve további enyhe növekedést mutat.

A mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés látható a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, továbbá Debrecenben, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben – tették hozzá.

Az NNK közölte azt is: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja változatlanul az „emelkedett” tartományba esik minden vizsgált mintavételi helyen.

(Kiemelt képünk: Az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal töltött fecskendő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án. MTI/Vajda János)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.