Miután bevásárolt, kirakták az IKEA étterméből a vakvezető kutyájával érkező Sándort

2019. szeptember 19., 12:08

Szerző:

Hiába szeretett volna enni az ismert lakberendezési áruház éttermében a vakvezető kutyájával Széll Sándor a bevásárlás után, ezt egy fiatal, ott dolgozó hölgy megakadályozta – értesült a Blikk.

„Nagyon kedves volt, de közölte a párommal és velem, hogy nem mehetünk be. A párom hiába hangoztatta, hogy Ikon vakvezető, így rá nem vonatkozik ez a szabály, a lány nem engedett minket tovább – mondta a férfi a lapnak. „Mondhattam volna, hogy hívja oda a főnökét, de – őszintén szólva – nem volt kedvünk úgy ott enni, hogy nem látnak minket szívesen. 

A kutyusomnál ott volt minden szükséges papír, a vakvezető-igazolványa is.

A párom édesapja végül írt a panaszkönyvbe, aztán továbbálltunk – folytatta a férfi, akit április óta segíti Ikon a mindennapokban.

Az IKEA a lap megkeresésére elismerte az ügyet. „Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében. Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak" – írták.