Hollik István szerint nincs itt semmi látnivaló, az a 17 milliárdos magánrepülőgép felszállt volna Orbán Viktor nélkül is

2018. szeptember 27., 07:03

Szerző:

A Fidesz-KDNP frakció szóvivője az ATV Egyenes Beszéd Kontrában lépett fel szerda este, ahol Orbán Viktor hírhedt júliusi útjáról  is kérdezték. A miniszterelnök július 25-én Bécsből Várnába, a Videoton-Ludogorec BL-meccsre egy potom 60 millió dollárba, vagyis körülbelül 17 milliárd forintba kerülő magánrepülőgéppel, egy Bombardier Global 6000 -rel ment el, ami után a Népszava kérdésére Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök árulta el, hogy az utat Garancsi István fizette. Bár ez enyhén szólva felveti a korrupció gyanúját, Garancsi István cégei ugyanis rengeteg állami megbízást nyertek el, Hollik István azzal intézte el a kérdést, hogy ajándékról szó sem volt, politikai állítás” az egész, a miniszterelnök barátként kapta Garancsi Istvántól az utazást.

„Az a repülő elindult volna a miniszterelnök nélkül is? Persze, hogy elindult volna”

– jelentette ki Hollik István.

Garancsi István Orbán VIktor önjelölt kötélbarátja, az építőiparban utazó Market Zrt. tulajdonosa, amely augusztusban nyert el egy 930 milliós kórházfelújítást, a Szent Ferenc Kórházét, és 10,67 milliárdért építheti fel az új országgyűlési irodaházat Kossuth téren, a volt MTESZ-székház területén. Másik cége, a Mobil Adat Kft. szállíthatja a SIM-kártyákat a NAV online pénztárgépeibe, az érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. májusban öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát, a tulajdonában lévő G4S Készpénzlogisztikai Kft. pedig a MÁV bevételét szállíthatja 466 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 176 millióval többért.

Orbán Viktor magánrepülőgépes útja ügyében a Párbeszéd feljelentést tett hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása gyanújával.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.