Havi nettó 800 ezer forintos fizetéssel csábítanak magyarokat a holland és a német húsüzemek

2019. február 5., 19:54

Szerző:

Havi nettó 2400-2500 eurós fizetést ajánlanak magyar csontolóknak és darabolóknak a német és a holland húsüzemek. de ezen túl fizetik a kiutazást, ingyen szállást is biztosítanak. Mindezért csak annyit várnak el, hogy a leendő munkaadótól, hogy alapfokú idegennyelv-tudást és több éves gyakorlatot várnak el alkalmazási feltételként  – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. 

Ennek Magyarországon csak a töredékét keresheti valaki. Az RTL Klub Híradójának a Metro áruházlánc azt válaszolta, havi nettó 200 ezer forintos kezdő bért tudnak ajánlati plusz 13. és 14. havi fizetéssel és túlórapótlékkal, csakhogy erre a szakszervezetek elutasították, így bérmegállapodás egyelőre nincs. Hasonlóan alakulnak a bérek a Tescónál is, amely úgy válaszolt, a minimálisan havi 197 ezer forintos fizetés bérpótlékkal, cafeteriával és más juttatásokkal a bruttó 227 ezer forintot érheti el.

Az Orbán-kormány nevében megszólaló Bodó Sándor pénzügyminisztériumi államtitkár nemrég annak a reményének adott hangot, hogy a a 2019-ben várható 8-10 százalékos béremelés miatt kevesebben hagyják majd el Magyarországot.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.