Fellázadtak a hatvani szocialisták az MSZP országos elnöksége ellen, mert nem akarnak összefogni az ellenzékkel a választáson

2019. augusztus 29., 07:10

Szerző:

Nem hajlandó az országos elnökség döntésének végrehajtására a hatvani MSZP.  Szerda esti közleményükben felidézik, hogy az MSZP országos elnöksége azt akarta, hogy az önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP legyőzésének érdekében a párt működjön együtt az ellenzéki pártokkal és szervezetekkel - írta az Index. A vita miatt Érsek Zsolt, a térség korábbi országgyűlési képviselője, valamint Hatvan volt polgármestere nemrég kilépett az MSZP-ből. Sőt, független polgármester-jelöltként indulna a jelenlegi független polgármester, Horváth Richárd kihívójaként.

A hatvani szervezet viszont úgy döntött, hogy helyben nem akarják az ellenzéki összefogást és erről értesítették az MSZP országos központját is. Azonban a párt elnöksége úgy döntött: a hatvani tagsággal szemben támogatják az összellenzéki Együtt Hatvanért Egyesületet (EHE).

Választás 2010 - Összefirkált MSZP-s plakát Hevesben Érsek Zsolt plakátja 2010-ből
Fotó: H. Szabó Sándor

„Az MSZP országos központjától erre vonatkozó írásos döntést, illetve arról tájékoztatást nem kaptunk, mert a nyilvánvaló jogsértést nem kívánták írásba foglalni. Tekintettel arra, hogy sem az országos elnöknek, sem pedig az országos elnökségnek az MSZP alapszabálya értelmében ilyen jogosultsága nincs, ezért ezt a tájékoztatást elfogadni nem tudjuk, és nem is akarjuk.” - írja közleményében a hatvani MSZP.

Mivel ők úgy döntöttek, hogy nem működnek együtt az EHE-vel, ezért felszólították az EHE vezetőjét, egyben az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, és eddig a szocialisták) által támogatott polgármester-jelöltet, Palik Józsefnét, hogy kiadványaikról az MSZP logót tüntessék el.

A májusi európai parlamenti választáson Hatvanban a Fidesz-KDNP 51%, a második DK 17,76%, a Momentum 9,03%, a Jobbik 7,7%, míg az MSZP 5,35%-os eredményt könyvelhetett el.