Fideszesek arcképét tették Sorosé és Junckeré helyére a XV. kerületben

2019. március 6., 11:54

Szerző:

Fotó: 444/olvasó

Egy hete derült ki, hogy Budapest XV. kerületében a fideszes önkormányzati képviselők jóvoltából nem sikerült megszavazni a költségvetést. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a kerületi közalkalmazottak a bölcsődei és óvodai dolgozóktól a köztisztviselőkig nem kaphatják meg a a központilag előírtnál tíz százalékkal nagyobb fizetésemelést, hanem azt is, hogy az őszi önkormányzati választásokig az ellenzéki vezetésű kerületben veszélybe kerülhet az intézmények gazdálkodása. A XV. kerületet 2018 októbere óta Németh Angéla a független polgármester vezeti, a helyi ellenzéket pedig a költségvetés elutasítása miatt megihlette az Orbán-kormány EU-ellenes plakátkampánya, hogy egy saját kis reklámhadjárat kedvéért Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert helyi kormánypárti politikusok arcképével helyettesítették.

„Önnek is joga van tudni, hogy a Fidesz és a függetlennek látszó fideszes XV. kerületi képviselők cserben hagyták a kerületet”

– hangzik a kísérőszöveg Pintér Gábor, a helyi Fidesz vezetője, volt alpolgármester és Victorné Kovács Judit  arcképe alatt. A hátoldalra a kerületi fideszes és exfideszes képviselők nevét írták fel – hívja fel a figyelmet a 444.

A szórólapok előállításának a költségeit az MSZP, a DK és a Liberálisok helyi szervezete, illetve a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) állta. Nem levélben küldik el őket, hanem postaládákba dobják be.

 

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.