Blikk: Fideszes belharc miatt mondhatott le Levelek polgármestere, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője lehet a ludas

2020. július 31., 13:00

Szerző:

Kormánypárti belháborút sejtenek egyesek a Blikk szerint a leveleki fideszes polgármester ügye mögött, aki néhány napja, teljesen váratlanul jelentette be lemondását.

A bulvárlapnak egy, a neve elhallgatását kérő szabolcsi fideszes politikus azt mondta, hogy

több polgármesternek is konfliktusa van a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjével, Kovács Sándorral.

Konkrétumokat ugyanakkor nem mondott.

A lap kereste Kovácsot, hogy megkérdezzék, valóban nehezen jön-e ki néhány párttársával a körzetében, de nem kaptak választ. A Blikk úgy tudja, hogy a választókerületben található Nyírkércs fideszes képviselő-testülete is megpróbálta feloszlatni magát nemrégiben, de szabálytalan volt a szavazás, így ez végül nem történt meg.

Arról is írnak, hogy több olyan kormánypárti polgármester is van, aki ugyancsak a lemondását fontolgatja, de részletekről nem tudni.

Megemlítik viszont, hogy az sem kizárt, hogy Borsodi korábbi botrányai vezettek a polgármester távozásához. Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője még a Jobbik alelnökeként tárta a nyilvánosság elé 2016-ban, hogy Levelek roma önkormányzatának vezetője feljelentette Borsodit, mert állítása szerint a polgármester felpofozta őt.

Borsodi László
Fotó: Facebook/Borsodi László

"Korábban közokirat-hamisítás miatt tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert gyanús körülmények között, a testületi jegyzőkönyvbe vélhetően utólag foglalhatták bele egy sportegyesület támogatását, amely szerintem többszörös kifizetőhelyként működik. Nem lepett meg, hogy elmeszelték a feljelentést" – mondta a Blikknek Apáti István. Ezzel együtt Borsodi lemondását részben egy óvodafelújítással kapcsolatos probléma is okozhatta szerinte.

A lap utolérte a távozó polgármestert, de amikor azt kérdezték tőle, hogy a parlamenti képviselővel fennálló konfliktusa, illetve a korábbi botrányai miatt távozik-e, Borsodi László lerakta a telefont.