Kirúgta élettársát egy férfi a gyorsuló autóból Pilisen

2019. október 11., 15:32

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki a Pest megyei Pilisen egy vita hevében a gyorsuló autóban belerúgott az élettársába, aki a nyitott ajtón keresztül az útra zuhant, és életveszélyes koponyasérülést szenvedett – írja az ügyészség.

A bűnügy gyanúsítottja, egy ukrán férfi és az ügy sértettje élettársak, a Pest megyei Pilisen éltek. A férfi féltékeny volt a nőre, ezért többször veszekedtek.

2019. október 7-én este olyan heves vita robbant ki köztük, hogy az asszony kérésére a lányai rendőrt hívtak. A férfi ezt hallva távozott a házból, de előtte a nő táskájából pénzt vett magához. A sértett ezt észrevette. A férfi után szaladt, aki közben beült a ház előtt parkoló autójába. Az asszony kinyitotta a kocsi jobb első ajtaját, belépett a járműbe és követelte a pénzét.

A gyanúsított nagy gázt adott, az autó felgyorsult, és körülbelül 30 métert haladt, amikor a férfi jobbra és balra is elrántotta a kormányt, majd belerúgott a sértettbe, aki a nyitott ajtón keresztül az útra zuhant.

A sértett az úttestre történő zuhanás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett el.

A gyanúsított elhajtott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Másnap elfogták és őrizetbe vették.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfi lakhatással, jövedelemmel nem rendelkezik, tettét követően elmenekült a helyszínről, ezért szökésétől tartani kell. Ez a körülmény kizárólag a letartóztatásával akadályozható meg. A főügyészség ezért indítványozta letartóztatását.

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.