Egyre drágább a stadionépítés

Jóval drágább lehet a tervezettnél a szombathelyi és a diósgyőri stadion is: a szombathelyi stadion építését tizennégymilliárdért vállalnák a jelentkezők, miközben az eredeti tervek szerint nem egész tízmilliárdot szánna rá az állam. A diósgyőri stadion majdnem hárommilliárddal kerülne többe a tervezettnél – számolt be az RTL Klub.

2015. december 9., 17:22

A szombathelyi stadion építéséről 2013-ban döntött a kormány, akkor 9,6 milliárd forintot szántak erre a beruházásra. Több jelentkező is volt az építésre kiírt pályázatra, de mindegyik jelentkező jóval drágább árért vállalta volna a feladatot.

Az RTL Klub megkereste a közbeszerzési pályázatot kiíró Haladás Sportkomplexum-fejlesztő Kft. és a szombathelyi önkormányzatot, hogy sokkal több pénzért is megépülhet-e a stadion, s ha igen, milyen forrásból, de nem kaptak választ, mert a közbeszerzési eljárás még nem zárult le.

A csatorna hasonló problémát talált egy másik tervezett stadion kapcsán is: a diósgyőri létesítményre nyolcmilliárd forintot szánt volna az állam, de jelenleg úgy néz ki, csak ennél 2,9 milliárddal többől lehet megvalósítani a beruházást.

Az RTL Klub riportja idézte a Nemzeti Sort című lapot, mely szerint a szombathelyi csapat legutóbbi meccsére összesen alig több mint kétezer ember volt kíváncsi, a diósgyőriek mérkőzését kétezer is körüli néző látta.

A két, összesen húszmilliárd forintot is meghaladó összegből építeni tervezett stadionban összesen huszonötezer férőhely lesz.

De kinek?

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.