Velence meg akarta szívatni az EFOTT-ra menőket, de lehet, hogy a helyiekkel szúrt ki

Hatalmas kerülőt kell tenni.

2021. július 31., 07:25

Szerző:

Nem tudott megegyezni a Velence a sukorói önkormányzattal, illetve az EFOTT-tal, ezért csak 8 kilométeres kerülővel lehet majd bejutni Velencéről a fesztiválra – derült ki a város önkormányzatának Facebook-bejegyzéséből. Az EFOTT fesztivál korábbi helyszínétől néhány száz méterre, Sukoró területére költözött. Az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban azonban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Önkormányzatát.

Velence most úgy döntött, hogy a fesztivál helyszínéhez vezető legrövidebb utat lezárják 18 napra. Az önkormányzat szerint az Evezős út, illetve az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 ezer főnyi forgalmat. Azt is hozzátették, a város nincs felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át. Az EFOTT videóban reagált a fejleményekre. Szerintük Velencével 2019 óta próbálnak egyeztetni, másfélszeres árat ajánlottak a korábbi terület bérléséért, de az önkormányzat tízszeres árat kért. Maszlavér Gábor az EFOTT szervezője szerint az útlezárás jogszerűtlen, szükségtelen és balesetveszélyes is. Szerinte az útszakaszt nem csak a fesztiválozók, hanem a turisták és a helyiek is használják. 

Mind a fesztivál szervezői, mind az önkormányzat kinyilvánította, hogy nyitottak a megegyezésre, ami a kommenteket elnézve szükséges is: a bejegyzés alatt 99%-ban a helyiek negatív kommentjeit lehet olvansi, akik hevesen ellenzik a döntést, mondván: a környék közlekedése ellehetetlenül. 

(Kiemelt kép: Közönség az ausztrál Dub FX (Benjamin Stanford) koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2018. július 12-én. Fotó: MTI | Bodnár Boglárka)

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.