Csaknem egymilliárdból készít tanulmányokat a migrációról Orbán-kormány kedvenc alapítványa

A mi pénzünkből.

2018. május 3., 10:46

Szerző:

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. az EU 28 országában kutatja majd a migrációt. Erre alapozva tanácsokat adnak és tanulmányt készítenek, országonként legalább 20 oldal terjedelemben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Az EU-s értesítőben megjelent hirdetmény szerint a munkát 905,5 millió forintért végzik el – írja a 24.hu.

Minden ok megvan a jókedvre
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 905 millió forintos díjban nincs EU-s támogatás, a teljes összeget a magyar adófizetők pénzéből kapja a Századvég. Ez már a harmadik megbízás a sorban, az előző két évben is a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató mérte fel a migrációs helyzetet.

A Századvég és a kormányzat között nem nehéz kapcsolatot találni, elég egy mai hírre gondolni, miszerint az új kancelláriaminiszter, Gulyás Gergely helyettesét  is onnan igazolják – jegyzi meg a lap.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.