Az EBESZ szerint súlyos aggályokat vet fel az újságírók parlamenti kitiltása

2018. május 8., 10:40

Szerző:

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője hétfő este kiadott nyilatkozatban aggodalmát fejezte ki egyes újságírók akkreditációjának megtagadása miatt,  amely megakadályozza, hogy beszámoljanak az Országgyűlés keddi alakuló üléséről – írja a 24.hu.

A parlament a demokrácia fő intézménye, az újságírók akkreditációjának megtagadása súlyos aggályokat vet fel, és rossz precedenst teremt az új ciklus kezdetén 

Az akkreditációt nem volna szabad a kritikus riportok korlátozására használni

– húzta alá Harlem Desir.

Május elején három internetes lap – az Index, a 444 és a Hvg.hu újságíróinak akkreditációját utasította vissza a parlament sajtóosztálya arra hivatkozva, hogy az előző ciklusban megsértették a parlamenti sajtótudósítás szabályait.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.