Annyira jól megy minden a magyar egészségügyben, hogy Kásler Miklós megkapja a 700 ezer forintos fizetésemelést

2018. szeptember 26., 12:41

Szerző:

Miközben Ajkán a Magyar Imre Kórház kórház intenzív osztályán a nővérek után az altatóorvosok is felmondtak, mivel az intézmény vezetése túlzónak találta a béremelést, amelyet kértek, az Orbán-kormány többi miniszteréhez hasonlóan az egészségügyért felelős Kásler Miklós fizetését is megemelték. Augusztus elsejétől az eddigi 1,1 millió forint helyett 1,78 millió forint jár a politikusnak – vette észre egy tegnap kiadott közleményben az Átlátszó.  

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még augusztusban derült ki, hogy az Orbán-kormány minisztereinek a fizetése 1 101 900 forint helyett 1 782 100 forintra emelkedik – kivéve a két tárca nélküli miniszterét, Bártfai-Mager Andreáét és Süli Jánosét, akik ötmilliót kapnak –, de így is visszatetsző, hogy Kásler Miklós megkapja a fizetésemelést, Főleg, hogy gyors egymásutánban érkeznek a hírek a  széteső magyar egészségügyi ellátásról a Honvédkórházban uralkodó állapotoktól kezdve egészen Ajkáig. az Állami Egészségügyi Ellátóközponttól (ÁEEK) származó információk szerint az országban 12 kórházban okoz súlyos ellátási problémát, hogy nincsenek megfelelő szakemberek. Nincsenek a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben, a bajai Szent Rókus Kórházban, a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert-kórházban, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban, az ajkai Magyar Imre Kórházban, az egri Markhot Ferenc-oktatókórházban, az orosházi kórházban, a salgótarjáni Szent Lázár megyei kórházban, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, a ceglédi Toldy Ferenc-kórházban és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban sem. 

A gesztus egyébként azt azt sugallja, hogy az Orbán-kormány maximálisan elégedett az egészségügy állapotával. Sejtésünket erősíti, hogy Rétvári Bence szerint Ajkán sincs baj, az egészségügyi ellátás zavartalan. Az államtitkár szerint egyébként az ellenzéki pártok  rendelik a rossz híreket az ellenzéki sajtótól, csak ezért ilyen sötét a kép. 

Mint tudjuk, az oktatásban is minden jól megy, annyira, hogy Kásler Miklós unokái és államtitkára, Szabó Tünde gyerekei is méregdrága magániskolákba járnak – emlékeztet az Átlátszó. 

A portál megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, illetve a Miniszterelnökséget, hogy milyen pozitív tapasztalatok alapján döntöttek a fizetésemelés mellett. Várják a választ.