Kásler Miklós sem bízik magyar állami oktatásban, a gyerekei és unokái is kizárólag magániskolákba jártak

2018. szeptember 6., 12:52

Szerző:

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere többször is nyilatkozott arról, hogy a közoktatásban meg kell erősíteni a magyar kultúrát, és hogy szeretné, ha a nagy állami intézmények nagyobb szerepet játszanának az oktatás területén. Legutóbb azt jelentette be, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kap a hazafias nevelés, már az óvodákban is. Ennek ellenére a miniszter saját gyereke és unokái is magániskolákba jártak – írja az Index.

A portál információi szerint az tárcavezető gyereke és unokái egy percet sem töltöttek a magyar állami közoktatásban. Kásler egy korábbi nyilatkozata alapján ma már felnőtt gyereke elsőtől az érettségiig a budapesti Deutsche Schuléba járt. Igaz, ő akkor is azt mondta, mint most, hogy az amerikai oktatási rendszerről nagyon rossz a véleménye, mert otthon sok mindent kellett pótolni.

Kásler Miklós, az Emmi miniszterjelöltjének bizottsági megh Kásler Miklós
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Unokái szintén idegen nyelven oktató magyar vagy külföldi fenntartású budapesti magániskolákba járnak. A nagyobbik a Deutsche Schule tanulója, előtte óvodába a budapesti Apple Tree Kindergarten & Nursery-be, majd a kettő között egy évet a Britannica International Schoolba járt. A kisebbik unoka szintén az Apple Tree Kindergarten & Nursery-be jár.

Amint arról a 168 Óra elsőként beszámolt, az oktatásért is felelős minisztérium államtitkára, Szabó Tünde hétfőn Facebook-oldalán posztolt gyermekei tanévkezdéséről, amiből kiderült, hogy gyermekei egy méregdrága magániskolába járnak, ahol a tandíj évente kétmillió forint. Amikor a 444 arról érdeklődött az államtitkártól, hogy mi az oka annak, hogy állami iskola helyett magániskolába járatja gyerekeit, Szabó Tünde azt válaszolta, hogy magánügy, hogy milyen intézményben tanulnak a gyerekei.

A 24.hu ezután sorra érdeklődött az Emmi államtitkárainál arról, hogy állami vagy magániskolába járatják-e a gyerekeiket. Az, aki egyáltalán hajlandó volt válaszolni, ugyanazt a szöveget küldte, miszerint gyermekei taníttatása nem köz-, hanem magánügy.

Mindenesetre elgondolkodtató a magyar közoktatással kapcsolatban, hogy még a területért felelős miniszter sem bízik annyira az állami intézményekben, mint a drága magániskolákban.