Alakul ez szépen, a Miniszterelnökség várkapitányságot alapított

2019. január 7., 16:56

Szerző:

A Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én megalakult a Várkapitányság Nonprofit Zrt., az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre - írja a  Céginfo.hu adatai alapján a napi.hu.

A Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit 2018 nyarán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezett ki a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására. A háromtagú igazgatóság tagja még Koltay András, Koltay Gábor filmrendező fia és Sepsey Balázs Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia.

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.