Vujity Tvrtko rettenetesen fájdalmas betegségen van túl: Édesanyám a kétszeres ráktúlélő hősöm

Vujity Tvrtko megható-rejtélyes posztot publikált: el is árulta, miért tűnt el hosszabb időre meg nem is.

2024. május 6., 08:40

Szerző:

Vujity Tvrtko hosszabb ideig nem volt most látható sem a hagyományos, sem a közösségi médiában, és ennek okát most a hétvégén árulta el: súlyos betegséggel küzdött, de már jól van. A betegségéről elárult néhány részletet, erről alább olvashat többet.

Vujity Tvrtko visszatért

Anyák napja alkalmából tette közzé az 51 éves, évek óta az USA-ban élő médiaszemélyiség az alábbiakat a hivatalos Facebookján:

„Visszatértem!
Ahogy ígértem: erősebben, mint valaha! És itt a nagy meglepetésem is!
Drága Barátaim! Hálásan köszönöm azt a megszámlálhatatlan üzenetet, amelyet kaptam, s amelyek elképesztően sok erőt adtak nekem. Kezdem a legfontosabbal: a mellékelt fényképen az ÉDESANYÁMMAL vagyok látható, a fotó Pécsen készült, pár nappal ezelőtt. IGEN, egy hónapig Európában voltam, Magyarországon is, méghozzá úgy, hogy erről szinte senki sem tudott.
Bár én még soha nem írtam a saját egészségi állapotomról, nyilván sokaknak feltűnt, hogy nem tudósítok, nem írok, nem jelentkezem és mások számára nem is vagyok elérhető, így egy hónappal ezelőtt írtam Nektek pár mondatot, amelyek ma már a múltat jelentik. Szóval nagyon röviden: több orvosi beavatkozáson estem át, ezek számomra nagy fájdalommal jártak, de túl vagyok mindenen, s azok felé a csodálatos emberek felé, akiknek az egészségemet köszönhetem, hamarosan külön is kifejezem a hatalmas hálámat. ”

A sarkos véleményeiről is ismert médiaszemélyiség a betegségéről ennél sokkal többet nem árul el egyelőre, de a poszt további részében édesanyja kapcsán a rák legyőzését említi, majd még ugyanabban a mondatban saját sikereit kezdi sorolni:

„Egészséges és erős vagyok, mi több: legyőzhetetlen erőt érzek magamban! Ebben pedig rengeteget segített nekem az ÉDESANYÁM, a kétszeres ráktúlélő HŐSÖM, aki számára sosem leszek híres riporter vagy sikeres író, színháztermeket és sportcsarnokokat megtöltő előadó. Neki mindig is a kisfia voltam, vagyok és leszek, aki egyszer nagyon régen belekeveredett a háborúba, aztán Észak-Koreától Csernobilon át Hawaiig beutazta szinte az egész világot. Ha az anyukám sosem panaszkodott, nekem sincs miért panaszkodnom. Ő mindent kibírt, én pedig az Ő vére vagyok! Az élet pedig gyönyörű, ha megtaláljuk benne a szépet, értékeset és maradandót! Én erre törekszem! Most pedig jöjjön az ígért meglepetés(sorozat)!
TVRTKO A FÖLD KÖRÜL – ez a vadonatúj előadásom címe, amely méltó folytatása lesz a Túl minden határon-esteknek.”

Alább található a poszt, amely a fentieket tartalmazza, plusz rengeteg további információt a Tvrtko a Föld körül című előadással kapcsolatosan. Az első előadások vidéki nagyvárosokban lesznek szeptemberben-októberben.

Ezt követően Vujity Tvrtko egy olyan videót is megosztott, amiben édesapja haláláról nyilatkozva említi saját Pulitzer-emlékdíját, a Hemingwayt, az állami kitüntetéseit, a telt házakat és a könyveit.

(Kiemelt kép: Vujity Tvrtko Facebookja)