Száz forintért használhatjuk a Bubit, ha kerülnénk a tömegközlekedést, és mostantól online is regisztrálhatunk

2020. március 17., 10:57

Szerző:

Most személyes ügyintézés nélkül, az interneten is lehet regisztrálni a MOL Bubi használatához – írta közleményében a főváros. Karácsony Gergely főpolgármester már szombaton bejelentette, hogy a koronavírus miatt

átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a budapesti közbringarendszert.

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapjánés mobiltelefonos alkalmazásában (Google Play Áruház, App Store) van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, majd a jelképes, 100 forintos havidíj online kifizetését követően a rendszer azonnal használható.

Az így megváltott bérlet alkalmanként 30 perces bringázást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül.

Harminc percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni, aminek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. A 100 forintos havidíjat fizető felhasználók egyszerre egy darab kerékpárt tudnak felvenni.

Azok, akiknek jelenleg is van használatban lévő jegyük vagy bérletük, az azzal tudják továbbra is használni a közbringarendszert. Miután annak érvényessége lejárt, a jelenlegi felhasználók is válthatnak 100 forintos havi bérletet.

Fotó: Forrás: commons.wikimedia.org

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a járványveszélyre való tekintettel arra kéri a felhasználókat, hogy a vásárláshoz elsősorban a MOL Bubi alkalmazást vagy a Molbubi.hu honlapot használják, ez ugyanis egészségügyi szempontból sokkal alacsonyabb kockázatot jelent, mint a gyűjtőállomásokon található terminálon keresztüli fizetés.

A 100 forintos bérlet megvásárlásához nem szükséges a BKK ügyfélközpontba személyesen bemenni, és ezt jelenleg a járványveszély miatt nem is ajánlják; ha valaki mégis így dönt, akkor lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen, mert a készpénzforgalom is hordoz magában fertőzésveszélyt.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.