Kerti törpét keresnek egy dél-budai kátyú mellé, hogy ne unatkozzon a bele ültetett virág

2019. május 22., 15:33

Szerző:

A XXII. kerületi, Szabadkai úton pár napja megjelent egy kátyú, amelyet valaki a környékről elkezdett kiskertté alakítani. Ma a 444 olvasója viszont már azt jelezte, ettől a kátyútól 200 méterre megjelent egy újabb csinos kráter és emez szintén megkapta a maga virágját. „Sajnos egyik szomszédnak sem volt felesleges kerti törpéje így azért még nem tökéletes a kompozíció.  Ám, ha van olyan kedves olvasó aki fel tudna ajánlani egyet, szívesen kihelyeznénk. Mielőtt bárki aggódna a virágok miatt,  megnyugtatásul írom,  hogy mivel naponta kerülgetjük a kátyúkat, így többször is ellenőrizzük, hogy elegendő vizet kapjanak” – írta Ágnes a lapnak. 

A kátyúzöldítés nem újkeletű mozgalom hazánkban, tavaly Pápán például valaki  annyira megunta a háza előtt éktelenkedő kátyú puszta látványát, hogy beletett egy cserepes virágot, hátha úgy jobban mutat.

A magyar kátyúk híre a fejlett Nyugatra is eljutott, az Opel például azzal reklámozta egyik új modelljét, hogy milyen ügyesen lehet vele kerülgetni őket a budapesti utakon. A kormánypárti Ripost ezen nagyon felháborodott, „Szán­dé­ko­san kelti Magyarország rossz hírét a német Opel" – reagál a reklámfilmre a lap, amely szerint aljas módon megaláztak minket.