312 óra fizikai munkára ítélték a Dózsa György úti gázoló barátnőjét

2019. április 4., 19:34

Szerző:

Ma tartották K. Szilvia tárgyalását, aki a nyílt utcán megvert egy nőt, mert lefeküdt a barátjával, M. Richárddal. A férfi a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolás elsőrendű vádlottja. A nőt 312 óra közérdekű, kifejezetten fizikai munkára ítélte a bíróság – írja a 444.

Az eset 2017 júliusában történt. A vádirat szerint K. Szilvia megtudta, hogy a későbbi áldozat lefeküdt a barátjával, ezért egy barátnőjével elment a nő lakásához bosszút állni, és két napon át a ház előtt rá vártak. Amikor a nő megjelent, akkor K. a hajánál fogva a földre rántotta, és a nyílt utcán, járókelők szeme láttára úgy megverte, hogy áldozata 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Közben K. Szilvia barátnője felvételt készített a bántalmazásról, a videót pedig közzétették egy közösségi portálon.

Fotó: Facebook

K. Szilviát elfogták, ellene rongálás, garázdaság, könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Barátnője ellen pedig bűnsegédként elkövetett garázdaság, könnyű testéi sértés és személyes adattal való visszaélés miatt.

A bíróság tárgyalás nélkül K. Szilviát 312 óra közérdekű munkára ítélte, külön hangsúlyozva, hogy ez az ő esetében fizikai munkát jelent. A nő nem fogadta el az ítéletet, tárgyalást kért. Barátnőjét 272 óra könnyű fizikai munkára ítélték, ő nem kért tárgyalást.

Ez a tárgyalás volt ma a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. K. Szilvia beismerte bűnösségét, állítása szerint megbánta, amit tett.

A bíró ezúttal is 312 óra közérdekű munkára ítélte őt azzal, hogy annak fizikai munkának kell lennie. Indoklásában elmondta, hogy enyhítő körülményként figyelembe vette a nő büntetlen előéletét, a beismerő vallomását, és a megbánást is, de mégiscsak gátlástalanul, a nyílt utcán, járókelők szeme láttára követett el garázdaságot és testi sértést, ráadásul célja is volt, hogy ezt minél többen lássák. 

Ügyvédje korábban azt kérte, hogy a nőt közmunka helyett ítéljék pénzbüntetésre, a bíró azonban K. Szilvia esetében célravezetőbbnek tartotta a közérdekű munkát, mivel álláspontja szerint a jó anyagi körülmények között élő vádlott esetében az hatékonyabb visszatartó erő a hasonló cselekményektől.