Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Őrizetbe vették a Dózsa György úti halálos baleset okozóját

2017. augusztus 20. 08:57

Őrizetbe vették a május közepén, a XIII. kerületi Dózsa György úton történt halálos baleset okozóját – közölte a rendőrség szombaton honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében felidézte: május 15-én délután két gépjármű ütközött össze a Dózsa György úton, majd az egyik autó a közeli autóbuszmegállóba csapódott. A baleset következtében egy 23 éves budapesti férfi a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően életét veszítette. Két ember súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg. Később kiderült, hogy az autót fél órával a baleset előttvették, az azt okozó M. Richárd jogosítványát pedig korábban bevonták. A férfi egyébként 2007-ben a kecskeméti maffiaper egyik fő vádlottja volt, börtönbüntetésre ítélték, ez év elején pedig titkos nyomozás folyt ellene.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A BRFK halált okozó közúti baleset okozásának gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált, hogy a bűncselekmény elkövetésével M. Richárd gyanúsítható. A férfi szombat délután előállították. Gyanúsítotti kihallgatását követően, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását – olvasható a rendőrségi közleményben.