Nem működtek a Mastercard bankkártyák Magyarországon

2018. július 12., 21:16

Szerző:

Sokan tapasztalhatták az elmúlt percekben: nem tudnak fizetni, illetve nem tudnak pénzt felvenni a bankkártyájukkal. A hazai bankok már kaptak is értesítést a Mastercard kártyatársaságtól, általános rendszerhiba miatt egyáltalán nem működnek a betéti és a hitelkártyák. A hiba elhárítása folyamatban – írja az Index.

A hiba nem bankoknál van, hanem a Mastercard kártyacég valamennyi debit (betéti) és credit (hitel) kártyájával szünetel az online, illetve a POS-terminálokon történő fizetés, ahogyan készpénzt sem lehet felvenni.

A hibát még az éjjel elhárították, a Mastercard közölte, „a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel - és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt. "

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.