Csányi, Mészáros és Wáberer is új ingatlancéget alapított nagy hirtelen

2018. március 1., 10:07

Szerző:

Magyarországi ingatlanok megszerzésére alapított új céget Csányi Sándor OTP-vezérigazgató és MLSZ-elnök, Magyarország leggazdagabb embere. A Bonitás Ingatlanbefektetési Holding Kft.-t 3 millió forint tőkével indította útnak a bankár, de egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzből, milyen típusú ingatlanokat és milyen célból készül megvenni – írja a napi.hu a HVG nyomán.

Mészáros Lőrinc sem tétlenkedik, Orbán Viktor egykori iskolatársa és barátja, aki a Forbes becslése szerint 106 millliárd forintos vagyonra tett szert tehetsége, a Jóisten és miniszterelnök segedelmével alig néhány év alatt, ezúttal a Konzum II Invest Kft néven alapított ingatlanvállalkozást. Mészáros egyébként Felcsúton is csinált egy céget, a gabonatermesztésre szakosodott Talentis Agro Zrt.-t ifjabb Mészáros Lőrinc vezeti, de az édesanyja is tulajdonos benne.

Wáberer György vagyonkezelője, a High Yield Zrt. egy 55 millió forint törzstőkéjű társasággal erősít, a cég a neve WRP Ingatlanhasznosító Kft.-t. Wáberer 35 év után, 2016-ban szállt ki saját kamionos cégéből, azóta az ingatlanpiacra koncentrál.

 

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.