Trump ügyvédje saját zsebből vette meg egy pornószínésznő hallgatását

2018. február 14., 11:56

Szerző:

Michael Cohen, Donald Trump ügyvédje közleményben tudatta, hogy még 2016-ban, a republikánus jelölt, Donald Trump kampánya ideje alatt utalt át magánszámlájáról 130 ezer dollárt Stephanie Cliffordnak, hogy az ne álljon a nyilvánosság elé azzal, hogy szexuális viszonyba keveredett a későbbi elnökkel. - Sem a Trump Organization sem a Trump-kampány nem volt része a tranzakciónak és azóta sem fizették ki nekem az átutalt összeget - áll Cohen, a CNN által is közzétett közleményében.

A pornószínésznő az In Touch magazinnak beszélt az elnökről
Fotó: Youtube

Hetekkel a 2016-os választás előtt az ügyvéd egy új számlát nyitott, amiről kifizette a Stormy Daniels művésznéven ismert pornószínésznőt. Az ügyvéd a mostani magyarázkodással azt akarja bizonyítani, hogy az amerikai választási bizottság elé került feljelentés állításával szemben Cliffordot nem a kampánypénzből fizették ki. – A pénzügyi tranzakciót nem kampánypénzből finanszírozták - mentette a menthetetlent tovább a nyilatkozatban az ügyvéd.

Amikor arról kérdezték, miért fizette ki Cliffordot, miközben az elnök azt állítja, a nő hazudik a köztük kialakult szexuális kapcsolatról, Cohen azt válaszolta, csak azért, mert valami nem igaz, nem jelenti azt, hogy nem árthat. Mindig meg fogom védeni Trumpot - fejezte be a mondandóját az ügyvéd.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).