Varga Judit elvonul egy faluba?

Varga Judit új életet kezdhet, már új szerelmét is láthatták a helyiek. 

2024. május 8., 21:00

Szerző:

Varga Judit volt igazságügyi miniszter a kegyelmi kérvény miatti lemondása óta kerüli a nyilvánosságot. A Blikk felkereste azt a balatoni községet, ahol Varga Judit egyre több időt tölt: a henyeiek azt mondták, az expolitikus már a költözést tervezi, sőt, új párjával, az Állami Számvevőszék elnökével, Windisch Lászlóval is ellátogatott a kis településre.

Varga Judit évekkel ezelőtt elvált férjétől, Magyar Pétertől, most azonban úgy tűnik, újra rátalált a szerelem a volt igazságügyi miniszterre. Windisch László társaságában látták Varga Judit volt igazságügyi minisztert, bizalmas helyzetben – olvasható a 444 egy korábbi cikkében. A portál megjegyzi, hogy az Állami Számvevőszéknek, amelynek Windisch az elnöke, hivatalosan elfogulatlanul kellene vizsgálnia mindenkit, aki közpénzt használ. A számvevőszék etikai kódexe külön felhívja a figyelmet a személyes érintettségre, illetve az érzelmek szerepére. A W Budapest ötcsillagos szálloda bárjában fényképezte le egy olvasó, ahogy kéz a kézben társalognak.

Állítólag nem először látják együtt az ÁSZ elnökét és a volt minisztert. Laphírek szerint január 4-én, Varga lemondása előtt is egymás mellett ültek a Zeneakadémián Bogányi Gergely zongoraművész gálakoncertjén. A 444 úgy tudja, kormánypárti körökben mutatkoztak már együtt a lemondás előtt is, kapcsolatuk a közélettől való visszavonulás bejelentése előtt kezdődhetett.

Egy festői szépségű faluban tölt egyre több időt Varga Judit

A helyiek azt állították, hogy az expolitikus már a költözést tervezi Balatonhenyére. „Judit már 2010 óta szinte hazajár ide. Nagyon kedves, intelligens, okos, művelt nőnek ismerem. Szerintem, nehezen viselte a felhajtást maga körül, de lassan megnyugszik. Ehhez biztosan hozzájárul, hogy már olyan sokat látjuk, mintha itt lakna” – mesélte a Blikknek egy helybéli, aki szerint ha a munkája engedi, Varga Judit hamarosan véglegesen be is költözik a balatonhenyei házba.

Egy másik helybéli pedig arról beszélt, hogy a faluban Varga Juditot jobban kedvelik Magyar Péternél. Ennek az egyik oka, hogy a férfi még 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, feltüzelte a helyieket, ám végül visszalépett a megmérettetéstől. A henyeiek úgy érzik, Magyar cserben hagyta őket. Varga Judit és Magyar Péter válását követően a balatonhenyei ház teljes egészében az exminiszteré lett, ahogyan a településen lévő egyik telkük is  – írja az Economx.  Az ingatlan miatt még mindig egy 60 millió forintos jelzáloghitel nyomja a vállát. Vargáék balatonhenyei ingatlanja az a ház, amelyre korábban felvették a falusi csokot, ám végül mégsem költöztek a faluba, ezért Varga visszafizette azt – írja a Hvg. 

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit Facebook oldala)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.