Kocsis Máté: Akár vissza is vonom az állításom, hogy Magyar Péter Varga Judit miatt kapott állami állásokat

Kocsis Máté a Telex kérdéseire válaszolt.

2024. április 17., 20:30

Szerző:

Kocsis Máté feleségének állása a centrumkórházas projektcégnél azért került újra reflektorfénybe, mert azt a Fidesz-frakcióvezetője tegnap Magyar Péter egykori kinevezéseivel állította ellentétbe. Arról beszélt, hogy neje a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatójával szemben a végzettségének megfelelő munkát kapott. Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ jelenlegi vezérigazgatója Magyarhoz hasonlóan szintén jogász végzettségű – írja a 24.hu.

A Telexnek a kormánypárti politikus azt mondta, hogy ügyvéd felesége jogi munkát végzett egy projektcégben, ahol 307 ezer forintos fizetésért gyakran kötegenként hordta haza a dolgozni valót. Magyar Péternek pedig 4-5 nagyon jól fizető, 7–8 millió forintos fizetéssel járó vezérigazgatói pozíciója volt. Kocsis Máté azt mondta, nehezen tudja elképzelni, hogy felfigyeltek volna Magyar Péter különleges képességeire, ha épp nem Varga Judit lett volna a felesége. Azt is hozzátette, persze lehet, hogy így van, mert a miniszterek ezt mondják, és ő nem a kormány tagja, de neki szokatlan volt az összefüggés, ezért mondta. Azt is elmondta, hogy nem lehet összemérni a 300 ezer forintos jogi munkát a vezérigazgatói pozícióval.

Arra a kérdésre, hogy visszavonja e az állítását, mi szerint Magyar Péter a felesége miatt kapta az állásait, azt mondta, hogy elfogadja a miniszterek válaszait, de ők pedig fogadják el azt, hogy neki pedig joggal juthatott eszébe, hogy van e összefüggés a két dolog között. Kocsis Máté elmondta, hogy akár vissza is vonja az állítását ez ügyben.

A Telex riportere azt kérdezte, hogy mennyire van most nehéz helyzetben a Fidesz kommunikációs szempontból? Kocsis Máté erre azt mondta, hogy nem gondolná, hogy nehéz helyzetben vannak, szerinte a Fidesznek világos üzenetei vannak. Ha nyugatra néz, például Franciaországba, akkor szerinte a háború lesz ennek a kampánynak a fő témája, és ebben a Fidesz könnyű kommunikációs helyzet van, mert évek óta ugyanazt mondják, hogy ők a béke pártján állnak, szemben a háború párti baloldallal és médiájával.

(Kép forrása: Kocsis Máté Facebook oldala)

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.