Kovács István, a Szomszédok Deziréje egy éve nem kap munkát: Megvisel a felkérések hiánya

Az Egri csillagok, a Kárpáthy Zoltán és a Szomszédok sztárja, Kovács István 80 évesen remek formában van, mégis már egy éve nem állt színpadon.

2024. május 8., 15:00

Szerző:

Kovács István olyan mozifilmekből ismert, mint az Egri Csillagok és a Kárpáthy Zoltán, mindkettőben főszerepet játszott, de a Szomszédok egyik üzletembereként is bizonyára sokan emlékeznek rá. A legendás sorozatban a kezdetektől fogva benne volt Sipos Dezső üzletemberként, akit a többi szereplő csak Deziré néven emlegetett, és aki sokáig udvarolt Almának.

Kovács István 80 éves lett

Kovács István tegnap lett kerek 80 éves, és születésnapja alkalmából a Blikk újságírója kereste fel a Halhatatlanok Társulatához tartozó színészt. Az interjúból kiderül, hogy az utóbbi időben miért tűnt el az egykori mozi- és tévésztár:

„Kevesebb munkám van, mint valaha, nagyjából egy éve álltam utoljára színpadon. Nem tudom, miért alakult ez így, de egyáltalán nem viselem jól a helyzetet, mert mindig is feltöltődés, kikapcsolódás volt számomra a munka, és most kifejezetten megvisel a hiánya. Úgy érzem, kényszerpihenőn vagyok, de nem tudok mit tenni ellene, mivel soha nem voltam az a típus, aki felhívja a rendezőt, majd bejelentkezik, hogy dolgozna. Persze, nem tartom rossznak, ha valaki ezt teszi, de én erre képtelen vagyok, nem lenne önazonos. Sajnos, az elkövetkezendő időszakra sincs semmilyen szakmai felkérésem, de bízom benne, hogy idővel ez változik, hiszen egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy visszavonuljak. Az életem többi részét teljesnek érzem, ám ez az egy dolog, ami elégedetlenséggel tölt el.”

Kovács István említi, hogy a sok szabadidőben a feleségével sokat utaznak, nemrégiben Dubajban voltak, és a nyáron Franciaországba készülnek.

Emlékezetes, hogy Kovács István volt Bornemissza Gergely az Egri csillagokban – a felújított verzió trélerjében is többször feltűnik.

Ha szerepekre nem is kérik fel az utóbbi időben, interjúkra azért még igen, ezért ha önnek van kedve nézni-hallgatni Kovács Istvánt, tudjuk ajánlani a FIX TV alábbi videóját, amiben a feleségével, Sajgál Erikával szerepeltek együtt 2022 nyarán.

De frissebb a Húzós Podcast tavaly júliusi adása, amiben Kovács István arra emlékszik vissza, hogy egy szavazás volt az Egri Csillagok forgatása előtt, hogy ki játssza Bornemissza Gergely és Vicuska szerepét, és 95% szavazott rá és Venczel Verára. De Várkonyi Zoltán, a film rendezője azért valószínűleg már ezt megelőzően kiválasztotta őket.

„4 évig a Várkonyi volt az osztályfőnököm. Ez az életem nagy szerencséje, ebben én biztos vagyok. Az megintcsak szerencse, hogy amikor mi negyedikesek voltunk, akkor készült ő a Jókai-filmekre. Szerepet kellett osztani, és adta magát, hogy a növendékei közül válassza ki a címszereplőt”

– emlékszik vissza Kovács István a főiskolát követő évekre az alábbi videóban.

(Kiemelt kép: YouTube/ATV Magyarország)